חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

טיפול בכאב באמצעות קנאביס רפואי: נתונים מהעולם האמיתי על שינויים בתסמינים ובאיכות החיים

הגוף האחראי לאשר שימוש בתכשירים רפואיים ותרופות באוסטרליה, Therapeutic Goods Administration (TGA), אחראי גם על אישור השימוש במוצרי הקנאביס הרפואי. קווים מנחים של TGA בנושא השימוש במוצרי הקנאביס במטופלים המאובחנים עם כאב כרוני ממקור לא סרטני, סיכמו שקיימות עדויות לגבי יעילות של מוצרי קנאביס בהפחתת עוצמת הכאב לעומת פלצבו. לשם כך, פרויקט Twenty21 (Project Twenty21 Australia) הוקם כדי לבנות מאגר נתונים של “העולם האמיתי” של משתמשי קנאביס רפואי ומוצרי קנאביס באוסטרליה במטרה לבחון את היעילות, הבטיחות והסבילות של השימוש במוצרי קנאביס.

המטרה העיקרית של מחקר זה הייתה לבדוק האם שימוש במוצרי הקנאביס מקל על עוצמת הכאב הכרוני. המטרות המשניות של המחקר הנוכחי היו לבדוק האם שימוש במוצרי הקנאביס משפר את איכות השינה, איכות החיים והמצב הרגשי של מטופלים שמאובחנים בכאב כרוני.

המחקר בוצע בסגנון של מחקר תצפיתי רטרוספקטיבי. מתוך 113 מהמטופלים של פרויקט Twenty21 שהתאימו לקריטריונים של המחקר, נבחרו 55 מטופלים שאובחנו כסובלים מכאב כרוני.

המעקב נערך במשך שלושה חודשים ובדק מדדים של עוצמת כאב, איכות חיים, דיכאון ואיכות שינה. בנוסף נבדק שיעור תופעות הלוואי המדווחות.

תוצאות המחקר הראו שמתוך 55 מטופלים, 54% היו נשים בגיל ממוצע של 44 שנים. כ-64% מהמטופלים נטלו רק מוצר קנאביס בודד, כ-30% נטלו שני מוצרי קנאביס.
מתוך כלל מוצרי הקנאביס, 68% היו שמנים וכ-32% היו תפרחות. מתוך כלל שמני הקנאביס שנרשמו למטופלים, כ-89% היו עשירים בקנבידיול (CBD) ויתר השמנים היו בהרכב מאוזן של THC/CBD.

לאחר תקופה של שלושה חודשים נצפתה ירידה ממוצעת של 1.21 נקודות בעוצמת הכאב (מ-5.54 ל-4.33). בנוסף, נמצא שיפור באיכות החיים, ברמת הדיכאון ובאיכות השינה.

רק מטופל אחד דיווח על תופעת לוואי של אודם בעיניים והרגשת קור.

החוקרים סיכמו שמטופלים המאובחנים בכאב כרוני שהשתמשו במוצרי הקנאביס במשך שלושה חודשים דיווחו על שיפור בעוצמת הכאב, באיכות השינה, ברמת הדיכאון ובאיכות החיים.

מסקנות של ד”ר יהושוע (שוקי) אבירם, דירקטור התחום הקליני בסאיקי:
גם במחקר זה, כמו במחקרים קודמים מאוסטרליה שעסקו בשימוש משמעותי בשמן ובקנאביס עשיר ב-CBD, רואים מעט השפעה קלינית על עוצמת הכאב.
בנוסף, מוזר שהחוקרים בחרו לפרסם את המעקב שלהם שמתוכנן להימשך שנה לאחר שלושה חודשים בלבד במקום להמתין ולאסוף יותר נתונים.

לקריאת המאמר המלא (באנגלית)>>

O’Brien K, Beilby J, Frans M, et al. Medicinal cannabis for pain: Real-world data on three-month changes in symptoms and quality of life. Drug Science, Policy and Law. 2023;9

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

משאף ומחסנית SyqeAir

להפחתה מהירה בעוצמת כאב עצבי כרוני1, במינימום תופעות לוואי2-3 – לשיפור איכות השינה ואיכות החיים3-4.

לפרטים נוספים צרו איתנו קשר

  1. Almog, S, et al. (2020). European Journal of Pain, 24( 8 ), 1505-1516.
  2. Aviram, J, et al. (2021). European Journal of Pain, 25(2), 359-374.   בהשוואה לצורות המתן האחרות
  3. Aviram, J, et al. (2022). PAIN Reports, 7(3), e1011.   לאחר 120 יום טיפול במשאף
  4. Aviram, J, et al. (2023). Pharmaceuticals, 16(10), 1426.

אני רוצה לקבל מכם ניוזלטר דו חודשי!

תשלחו אותו בבקשה אל:

הטופס נשלח בהצלחה.
נשמח לחזור אליך בהקדם.
דילוג לתוכן