חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

השפעות הטיפול בקנאביס על המערכת האנדוקנבינואידית ועל איכות החיים

קנאביס רפואי מוגדר כסם מסוכן ברמה הגבוהה ביותר (schedule 1 classification), דבר שמקשה על יכולתם של אנשי המחקר לחקור את השפעות הטיפול בעזרת הקנביס, על המערכת האנדוקנבינואידית ועל איכות החיים.חוקרים בפנסילבניה בחנו תוצאות מנוגדות במחקרי קנאביס רבים שבוצעו עד כה והגיעו למסקנה שנדרש עוד מחקר בכדי לבאר ולספק הנחיות למטופלים ולקלינאים, ביחס להשפעה הרפואית של קנאביס.

המחקר הבא בוצע בסגנון פרוספקטיבי, בתנאי ה”עולם האמיתי”. במחקר השתתפו מטופלים שהיו חלק מתוכנית הקנאביס הרפואי בפנסילבניה, וגויסו למחקר באמצעות הדיספנסריס לקנאביס רפואי. המעקב נעשה לפני הטיפול ולאחר חודש, חודשיים ו-3 חודשים מתחילת הטיפול.

תוצאות המחקר הראו: בקרב 103 המטופלים שהגיעו לסיום המחקר, נמצא שיפור משמעותי בתפקוד הפיזי והחברתי, ברווחה הרגשית וברמות האנרגיה, ב-30 הימים הראשונים של הטיפול. המטופלים דיווחו על ירידה משמעותית במגבלות רגשיות, בעייפות ובעוצמת הכאב.מטופלים שצרכו מוצרי קנאביס בשאיפה או באידוי (מחסניות של עטי אידוי או תרכיזי (concentrate) קנאביס) היו צעירים יותר בהשוואה למטופלים שצרכו תפרחות בלבד (תפרחות יבשות) ודיווחו על שיפור טוב יותר ברווחה רגשית.

בתוצאות ניתן גם לראות דיווחים על תופעות לוואי רבות, בעיקר: שיעול (כ-61% מהמטופלים) יובש בפה (כ-76%) ותחושת רעב (כ-70%). ללא הבדל בשכיחות הדיווח בין צורות המתן השונות.
החוקרים סיכמו כי המחקר תורם רבות להבנת ההשפעה של קנאביס רפואי על איכות החיים ושהם מתכננים להמשיך את המחקר מעבר ל-90 הימים הראשונים של הטיפול.

סיכום של ד”ר יהושוע (שוקי) אבירם, דירקטור התחום הקליני בסאיקי:

זהו בהחלט מחקר חשוב נוסף שיכול לעזור לנו להבין את פרופיל היעילות והבטיחות של קנאביס רפואי על איכות החיים של המטופלים. עם זאת, זה בהחלט לא המחקר האיכותי ביותר בסגנון זה שבוצע עד כה. כחוקר, חסרים לי פרטים רבים בכדי להכליל את הנתונים הללו לכלל ציבור המטופלים, לדוגמה: מה היו המוצרים שניתנו למטופלים? מה פרופיל המרכיבים הפעילים שלהם? ועוד.
בנוסף, רואים גם ששיעור תופעות הלוואי במחקר זה גבוה בהרבה מהשיעור אליו אנו רגילים בסוג זה של מחקר. עולה השאלה; האם ממצא זה הוא כתוצאה מהמוצרים הייחודיים שנמכרים בפנסילבניה ולא בארצות אחרות, כמו תרכיזי קנאביס?

לקריאת המחקר המלא (באנגלית)>

Heeter ZS. Observational Analysis of the Influence of Medical Marijuana Use on Quality of Life in Patients. Med Cannabis Cannabinoids. 2024;7:44–50.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

משאף ומחסנית SyqeAir

להפחתה מהירה בעוצמת כאב עצבי כרוני1, במינימום תופעות לוואי2-3 – לשיפור איכות השינה ואיכות החיים3-4.

לפרטים נוספים צרו איתנו קשר

  1. Almog, S, et al. (2020). European Journal of Pain, 24( 8 ), 1505-1516.
  2. Aviram, J, et al. (2021). European Journal of Pain, 25(2), 359-374.   בהשוואה לצורות המתן האחרות
  3. Aviram, J, et al. (2022). PAIN Reports, 7(3), e1011.   לאחר 120 יום טיפול במשאף
  4. Aviram, J, et al. (2023). Pharmaceuticals, 16(10), 1426.

אני רוצה לקבל מכם ניוזלטר דו חודשי!

תשלחו אותו בבקשה אל:

הטופס נשלח בהצלחה.
נשמח לחזור אליך בהקדם.
דילוג לתוכן