חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

קנאביס רפואי פוסט טראומה: סבילות ובטיחות הטיפול ב-PTSD כרוני באמצעות THC בבליעה

רבים מהמטופלים עם אבחנה של הפרעת דחק בתר-חבלתית, או באנגלית Post-Traumatic Stress Disorder (PTSD), לא מצליחים להשיג יותר מנסיגה חלקית בסימפטומים שלהם באמצעות הטיפולים הקיימים כיום. כמו כן, ישנו שיעור גבוה במיוחד של שימוש לרעה בחומרים בקרב מטופלי PTSD.
הטיפול בקנאביס נכון להיום משמש כטיפול חמלה עבור מטופלים עם אבחנה של PTSD שאינם מגיבים לטיפולים הקונבנציונליים.

מטרת המחקר הנוכחי הייתה להעריך את הסבילות של מטופלי PTSD כרוני לצריכת טטרה-הידרו-קנביול (THC) דרך הפה (פומית) ואת בטיחות הטיפול בו.
למחקר גויסו עשרה מטופלים עם PTSD במרפאות חוץ של בית החולים “הדסה” בירושלים.
המטופלים קיבלו במשך 3 שבועות כדורים של 5 מ”ג THC פעמיים ביום, בנוסף על הטיפול הקבוע שלהם ל-PTSD.
רוב המדגם היו גברים (70%) בגיל ממוצע של 52.3 שנים.

בנקודה שלפני תחילת המחקר ולאחר 3 שבועות נאסף מידע על המדדים הבאים: חומרת הסימפטומים מ-PTSD באמצעות השאלון המתוקף Clinician-Administered PTSD Scale for DSM-5 (CAPS-5), מדדי שיפור לפי ראות עיניו של הרופא המטפל באמצעות השאלונים The Clinical Global Impression Scale (CGI), Severity of Illness (CGI-S), ו-Global Improvement (CGI-I), הפרעות בשינה באמצעות השאלון Pittsburgh Sleep Quality Index (PSQI), שכיחות הסיוטים באמצעות שאלון The Nightmare Frequency Questionnaire (NFQ) וההשפעות של הסיוטים באמצעות שאלון The Nightmare Effects Survey (NES).

תוצאות המחקר הראו שהיה שיפור שאינו מובהק סטטיסטית של 16 נקודות בשאלון CAPS-5 בציון הכללי, אך שכן היה שיפור מובהק בתת המדד של העוררות בשאלון CAPS Arousal Score. בנוסף, נמצא שיפור מובהק במדדי השיפור הכללי בשאלון CGI-I, בחומרת המחלה בשאלון CGI-S, בשכיחות הסיוטים, בהשפעות הסיוטים ובאיכות השינה.
חשוב לציין שגם דווחו תופעות לוואי מעטות: יובש בפה (20%), כאב ראש (10%) ורעד (10%).

מסקנת החוקרים הייתה שמתן של THC במינון ובתצורה שניתן במסגרת המחקר הוא בטוח ונסבל על ידי מטופלים עם PTSD כרוני.

סיכום של ד”ר יהושוע (שוקי) אבירם, דירקטור התחום הקליני והמדיקלי בסאיקי:
מחקר זה פורסם במקביל למחקר שבחן באופן דומה, על אוכלוסייה דומה ועל גודל מדגם דומה את המוצר נבילון – THC סינטטי, רק אל מול פלצבו. גם במחקר על הנבילון נמצאו ממצאים דומים למחקר הנוכחי של שיפור במצבם של מטופלי PTSD.
לדעתי, חבל שבמאמר זה לא הגדירו בצורה ברורה יותר מהו הטיפול שניתן, כדי שיהיה אפשר להבין מה המטופלים קיבלו ולהכליל את הממצאים של המחקר על כלל מטופלי PTSD.

לקריאת המאמר המלא (באנגלית)>>

 

Roitman, P., Mechoulam, R., Cooper-Kazaz, R., & Shalev, A. (2014). Preliminary, open-label, pilot study of add-on oral Δ 9-tetrahydrocannabinol in chronic post-traumatic stress disorder. Clinical drug investigation34, 587-591.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

משאף ומחסנית SyqeAir

להפחתה מהירה בעוצמת כאב עצבי כרוני, במינימום תופעות לוואי – לשיפור איכות השינה ואיכות החיים.

לפרטים נוספים צרו איתנו קשר

אני רוצה לקבל מכם ניוזלטר דו חודשי!

תשלחו אותו בבקשה אל:

הפרטים שלך הגיעו אלינו!
נשמח לחזור אליך בהקדם.
דילוג לתוכן