מדוע מטופלים רבים מאוכזבים מהטיפול עם שמן קנביס?
מטופלי כאב כרוני רבים מגלים ששמן קנביס אינו עומד בציפיות שלהם;
השפעת השמן איטית מאוד – בין שעה ל-4 שעות1! בהשוואה למתן בשאיפה (אידוי ועישון) שבו ההפחתה בכאב מתחילה כבר בתוך 5 דקות2-3.
השפעה תנודתית ולא צפויה – מחקרים שבדקו את רמות ה-THC וה-CBD בדם לאחר מתן תת-לשוני של שמן, הראו שתזונה ותהליכים מטבוליים עשויים לשנות את תהליך ספיגת החומרים הפעילים4. זו כנראה הסיבה שמטופלים מדווחים על השפעה לא עקבית ולא צפויה, המגבילה את יכולתם לתכנן את שגרת יומם.
תופעות לוואי רבות – מחקר שנערך באוסטרליה, לאורך 3 חודשים, בדק את יעילות, תופעות הלוואי ורמת איכות החיים בקרב מטופלי כאב עצבי כרוני המטופלים בתמצית שמן קנביס5. הממצאים קבעו כי הפחתת עוצמת כאב אינה מובהקת סטטיסטית או קלינית (0.6 נקודות על סולם 0-10). בנוסף,-60.3% מהמטופלים דיווחו על תופעות לוואי – מתוכם, 63% דיווחו על תופעות לוואי פסיכיאטריות, כולל: חרדה, פרנויה, דיכאון, בלבול ועוד. תופעות לוואי נוספות היו קשורות למערכת העיכול.
האם יש פתרון למתן קנביס שמשיג הפחתה מהירה בכאב עם מיעוט תופעות לוואי פסיכואקטיביות?*
חברת סאיקי הישראלית, פיתחה את SyqeAir – משאף רפואי פורץ דרך שמסוגל, בעזרת טכנולוגיות מתקדמות, לספק מינון מדיד, נמוך ועקבי של THC מתפרחת קנביס גולמי – בכל שאיפה. המינון נקבע בלחיצת כפתור ומונע שאיפת מינון יתר – שהוא הגורם לתופעות הלוואי, בהשוואה לקנאביס בשיטות מתן אחרות ולאחר תקופת התאמת המינון6.
SyqeAir – כל יתרונות הקנביס במינימום החסרונות שלו
משאף SyqeAir מאפשר, לראשונה, לנהל את הטיפול בכאב באמצעות קנביס רפואי באופן עקבי ובטוח יותר. הטכנולוגיה הייחודית מאפשרת יתרונות ששום צורת מתן אחרת לקנביס לא הצליחה עדיין לפצח:
- שליטה במינון ה-THC (הרכיב שנחשב לפסיכואקטיבי בתפרחת הקנביס)
- הפחתה מהירה בכאב3 במינימום מינון הקנביס הנדרש: לצרוך רק את הכמות שעוזרת להפחית כאב
הטיפול בעזרת משאף SyqeAir כולל ליווי אישי של אחות מנוסה במטופלי כאב כרוני באמצעות קנביס. לכל מטופלת ומטופל נקבע פרוטוקול שאיפות אישי המותאם למצב הרפואי ולמרשם הרופא הממליץ. השימוש במשאף דיסקרטי ופשוט: לוחצים-קובעים את המינון המדויק הנדרש-שואפים. ללא עישון ובלי מגע או התעסקות עם התפרחת.
*בהשוואה לקנאביס בשיטות מתן אחרות ולאחר תקופת התאמת המינון.
[1] Guy, G. W., & Flint, M. E. (2004). Journal of Cannabis Therapeutics, 3(3), 35-77
[2] Almog S, et al. (2020). European Journal of Pain, 24(8), 1505-1516
[3] Eisenberg, E, et al. (2014). J Pain Palliat Care Pharmacother, 28(3), 216-225.
[4] Mozaffari, K, et al. (2021). Molecules, 26(12), 3573.
[5] S. Abelev, N. et al. (2022). Med Cannabis Cannabinoids. 112..
[6] Aviram J, et al. (2021). European Journal of Pain, 25(2), 359-374.